Formálódó Helyi Vidékfejlesztési Stratégia, készülődő LEADER kiírások

A Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezete tartotta az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága által a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák (HVS) általános felülvizsgálatával kapcsolatosan megjelölt időkereteket, így az Egyesület Elnökségi Tanácsa 2011. március 11-én elfogadta az általános szövegrészeket, 2011. március 25-én pedig az Egyesület Közgyűlése a beérkezett projektötletekkel kapcsolatosan hozta meg döntését.

Mindkét tanácskozást hosszas Tervezői Csoport megbeszélések előzték meg, ahol a tagok előkészítették a döntéshez szükséges dokumentációkat.


Jelenleg az egyesület munkaszervezete a célterület tervezőt készíti elő, mely a LEADER kiírásokat szabályozza és segíti a térségben. Ebben az időszakban 10 célterület meghirdetésére van lehetősége a térségnek, melyek a beérkezett projektötletek alapján állnak össze.

A HVS felülvizsgálásával kapcsolatosan bővebb információkat a Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület hivatalos honlapján, a www.felso-tiszavolgye.hu olvashatnak.

Frissítve, 2011. március 25.
Szöllősy László
munkaszervezet vezető